• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Workshop spaar je handen

Veel mensen raken besmet met het “massage virus”, volgen de nodige opleidingen en richten een mooie eigen praktijk in. Anderen volgen de zware opleiding tot fysiotherapeut of massagetherapeut. Helaas komen veel (beroeps)masseurs en (fysio)therapeuten er op den duur achter dat de aangeleerde massagetechnieken er voor zorgen dat de eigen handen en vingers overbelast raken. Hierdoor is verder werken op den duur onmogelijk en in veel gevallen zal de eigen praktijk uiteindelijk gesloten moeten worden. Gelukkig bestaan er andere massagetechnieken die de handen en vingers sparen en die technieken blijken vaak ook nog effectiever dan de traditionele technieken. In onze manuele praktijk leren wij u die technieken feilloos aan waardoor u weer vol enthousiasme uw praktijk kunt voortzetten zonder uw handen en vingers te overbelasten.

Tijdens de door mij gevolgde opleidingen, voordat ik mezelf vestigde als manueel therapeut, viel het mij op dat de aangeleerde massagetechnieken in veel gevallen extreem belastend zijn voor de vingers, duimen, polsen maar ook de rug. Ik had al snel door dat die massagetechnieken niet geschikt waren om veel patiënten goed en deskundig te behandelen zonder zelf last te krijgen van de handen ed. Daarom ben ik me vanaf dag 1 gaan verdiepen in massagetechnieken die de handen sparen. Nadat ik me die technieken eigen had gemaakt ben ik ze in mijn manuele praktijk dagelijks gaan gebruiken. Het viel me op dat die nieuwe massagetechnieken (zonder het gebruik van handen), naast het feit dat ze niet belastend meer waren mijn eigen handen, polsen en vingers, ook nog eens veel effectiever bleken bij het behandelen van mijn patiënten.

Tijdens de workshop leert u technieken te gebruiken met oa uw vuisten, onderarmen en ellebogen. Maar ook zal u een techniek geleerd worden om spieren te onderzoeken op verklevingen, met uw duimen, zonder uw duimen te belasten. We behandelen technieken voor nagenoeg het hele lichaam: benen, voeten, billen, armen, rug, schoudergordel en nek.

In de loop van de tijd heb ik al veel collega (fysio)therapeuten en masseurs in mijn praktijk behandeld met mijn massagetechnieken zonder handen. Vrijwel unaniem waren ze onder indruk van de gebruikte massagetechnieken en het positieve effect ervan op hun spieren. Het gevolg daarvan was dat ik steeds meer vragen kreeg van collega's of ik deze speciale massagetechnieken aan hun wilde leren. Hieruit is toen het idee ontstaan om workshops te gaan geven aan collega's. Vanaf dag 1 is de cursus/workshop “spaar je handen” een groot succes.

Uit feedback van patiënten blijkt dat ze zich na een behandeling met de technieken van “spaar je handen” soepeler voelen en meer bewegingsvrijheid voelen in hun lichaam cq spieren.

Waarin verschillen wij van andere aanbieders van massage cursussen en workshops?

De ervaring heeft geleerd dat het aanleren van nieuwe massage technieken het snelste werkt als er niet teveel cursisten zijn. Hoe meer cursisten er zijn hoe minder begeleiding er is. Juist die begeleiding is zo belangrijk om snel en vooral goed nieuwe technieken aan te leren.

Daarom geven wij onze workshops en cursussen voor maximaal 2 deelnemers per keer! Dat is uniek in de wereld van workshops en opleidingen. De ervaring heeft uitgewezen dat het voor alle partijen het prettigste werkt en er derhalve optimaal geoefend en begeleid kan worden. Daarnaast is het voordeel van maximaal 2 deelnemers dat u de ene helft van de tijd oefent op de andere cursist en de andere helft van de tijd zelf kan ondervinden hoe de aangeleerde technieken aanvoelen. 

Wanneer u liever oefent op een vertrouwd persoon dan kan dat ook. In dat geval neemt u zelf iemand mee naar de workshop alwaar u de aangereikte technieken direct op kan oefenen. In dat geval bent u de enige cursist en krijgt u dus de maximale begeleiding die mogelijk is.

Tevens leveren wij graag maatwerk en passen we de workshop aan aan uw wensen. U kunt tevoren aangeven of u nog specifieke wensen heeft mbt massagetechnieken zonder handen. Wellicht krijgt u juist veel last van uw handen als u bv de nek masseert. In dat geval zullen we u extra technieken leren voor het behandelen van de nek waarbij u uw handen ed spaart.

Daarnaast geven wij de workshops in onze eigen professionele manuele praktijk alwaar wij de beschikking hebben over een moderne elektrisch verstelbare behandeltafel. 

Onze workshops worden de gehele week, het hele jaar rond aangeboden en ism u ingepland wanneer u het het beste uitkomt.

Tevens is het in overleg mogelijk om de workshop op uw eigen locatie te verzorgen. 

Meer informatie over de workshop "spaar je handen" en de tarieven vindt u op de pagina: Tarieven en verdere informatie workshop "Spaar je handen"

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Marlene Heistek