• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Osgood Schlatter knie

Wat is een Osgood Schlatter knie?

De Osgood Schlatter knie (niet hetzelfde als een Jumpersknie) is de naam voor een probleem met de peesaanhechting onder de knieschijf. Vaak ontstaan de problemen bij jonge sporters die regelmatig springen zoals volleyballers, of explosieve kracht uitoefenen met hun been zoals voetballers. De Osgood Schlatter knie wordt doorgaans gerelateerd aan jonge mensen die nog aan het groeien zijn. Door dit groeien zijn de verhoudingen van botten, spieren en pezen vaak nog niet in het eindstadium. Tezamen met een te grote belasting tijdens bv het sporten is dat de hoofdoorzaak van osgood schlatter.

Vaak gaat een Osgood Schlatter knie vanzelf over zodra iemand is uitgegroeid, mits de sportactiviteiten tot die tijd op gelaste van de pijn verminderd worden. In sommige gevallen kan dit echter jaren duren. Er zal ten alle tijden serieus met de osgood schlatter knie moeten worden omgegaan, daar de klachten anders steeds erger worden. In het meest extreme geval kan de pees zelfs losscheuren van het bot.

Het is van wezenlijk belang om uit te sluiten dat er geen andere problemen zijn met de knie. Wij raden dan ook aan een arts te bezoeken om de oorzaak van uw knieklachten te achterhalen. Indien na onderzoek van uw arts blijkt dat de klachten worden veroorzaakt door osgood schlatter, dan kunnen wij u helpen de genezing te bevorderen.

De behandeling van Osgood Schlatter

Allereerst zullen de activiteiten die voor pijn zorgen rondom de knieschijf moeten worden gestaakt. Blijven bewegen is wel essentieel voor de genezing doordat de pees daardoor extra doorbloed wordt. Zorg er wel voor dat u onder de pijngrens blijft!

Het lichaam heeft tijd nodig om te volgroeien. Dat proces is niet te beinvloeden. Echter we kunnen het genezingsproces van de geïrriteerde pees wel versnellen. Tijdens de manuele behandeling zorgt de therapeut van Heistek manuele- en hersteltherapie er voor dat de spanning op de pees verminderd wordt. Dit tezamen met het bewegen op geleide van pijn, zorgt voor bevordering en zo spoedig mogelijk herstel. 

Meer informatie over onze unieke behandelwijzes kunt u vinden op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u persoonlijk contact met ons opnemen voor vragen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Osgood schlatter knie