• Hielspoor en Tennisarm
  • Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Over ons

Heistek manuele- en hersteltherapie is opgericht door Ronald en Marlene Heistek. Ronald werkt als Humaan Manueel therapeut voor de praktijk. Tevens is hij Osteopaat en Chiropractor voor paarden.

In de jaren voorafgaand aan de opening van de praktijk heeft Ronald zelf onder andere een Tennisarm - Tenniselleboog en Hielspoor opgelopen. Voor deze klachten heeft hij zich bij collega's laten behandelen door middel van de standaard voorgeschreven behandelwijzen. Ondanks langdurige behandelingen met dry needling, injecties met cortisonen, shock wave en andere aangewezen therapieën werden de klachten niet definitief opgelost. Dat was voor hem onverteerbaar: Veel tijd en geld kwijt zijn aan niet doeltreffende behandelingen. Dat moest anders kunnen vond hij. Daarom is hij na zijn opleiding zich in binnen- en buitenland gaan verdiepen in andere behandelmethodes die wel in staat bleken mensen in korte tijd van hun specifieke lichamelijke klachten af te helpen. Om de juiste kennis te vergaren heeft hij vervolgens meerdere studies gevolgd die aansloten bij het gedachtegoed van Ronald.

In Nederland unieke manier van behandelen.

Al deze opgedane kennis heeft er voor gezorgd dat Ronald een geheel eigen werkwijze ontwikkeld heeft, om mensen met specifieke lichamelijke klachten gericht te behandelen. Daarnaast bleek deze ontwikkelde methode, naast zeer effectief, ook nog eens snel aan te slaan bij de mensen. De meeste patiënten bleken gemiddeld na 3-5 behandelingen al klachten vrij te zijn.

Hij maakt geen gebruik van medische apparatuur. Alle behandelingen worden uitsluitend manueel uitgevoerd met behulp van zijn handen en armen. Het grote voordeel hiervan is dat hij precies kan voelen hoe het lichaam reageert op een bepaalde uitgevoerde manuele handeling, kan ervaren hoe de fysieke toestand is van de spieren en pezen en wat de oorzaak van de ontstane klachten is. Geen enkel apparaat kan dat lichamelijke gevoel, van een ervaren manuele therapeut vervangen.

Nadat Ronald een theoretische basis had gelegd in het behandelen van mensen met specifieke lichamelijke klachten, is hij gestart met het in de praktijk brengen van die kennis. De resultaten waren dusdanig positief dat hij, via mond tot mond reclame, steeds meer aanvragen kreeg van mensen die ook graag door hem behandeld wilden worden. Hierdoor is de praktijk steeds groter geworden en is zijn vrouw Marlene inmiddels ook full-time in het bedrijf werkzaam. 

Inmiddels mogen we al enkele topsporters tot onze klanten rekenen die ons het vertrouwen hebben gegeven hun blessures te behandelen.

Onze visie: Zorg zoals Zorg zou moeten zijn!

Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten zich serieus genomen voelen en proberen daarom zo klantgericht mogelijk te werken. Daarnaast plannen we voldoende tijd in voor een behandeling zodat er alle ruimte is voor het stellen van vragen of een praatje. U bent als patiënt bij ons geen nummer maar iemand waar we oprechte interesse in hebben. Mede hierdoor ontstaan er vaak andere invalshoeken die de oorzaak van een lichamelijke klacht kunnen verklaren. Tevens is onze stelregel dat als de patiënt na 3 behandelingen geen (voldoende) vooruitgang geboekt heeft we samen met de patiënt kijken of verder behandelen wel zinvol is of dat het voor het herstel van de patiënt beter is om door te verwijzen. Dit omdat we patiënten niet aan het lijntje willen houden.

Paarden

Nadat wij als praktijk steeds meer vragen kregen van klanten of wij ook paarden succesvol konden behandelen hebben wij besloten ons naast de humane praktijk ook te gaan richten op paarden. Hiervoor heeft Ronald in Belgie een 2,5 jarige opleiding tot Osteopaat Chiropractor voor paarden gevolgd. Tezamen met de opgedane kennis en eigen inzichten heeft hij inmiddels een unieke behandelwijze ontwikkeld waarmee hij wekelijks veel paarden behandeld. Het groeiende aantal klanten (in binnen en buitenland), dat hun paarden door ons wil laten behandelen, heeft er voor gezorgd dat ook zijn vrouw Marlene inmiddels is begonnen met de studie Osteopaat Chiropractor voor paarden. Hierdoor hopen we nu en in de toekomst aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Honden

Naast de groeiende vraag naar de behandeling van paarden krijgen we ook steeds meer aanvragen om honden te behandelen. Daarom hebben wij (Ronald en Marlene) besloten om ons daar verder in de te gaan verdiepen en een aanvullende osteopathie opleiding voor honden te gaan volgen. In de zomer van 2019 hebben we allebei deze opleiding met goed gevolg afgesloten. Verdere info mbt de behandeling van honden volgt zsm op deze site. Mocht u willen weten of wij mogelijk iets voor uw hond kunnen betekenen dan kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer informatie over onze humane behandelingen leest u op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Heeft u interesse in onze unieke werkwijze voor het behandelen van paarden dan kunt u verder lezen op de pagina Unieke behandelwijze paarden.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek
Marlene Heistek Holtkamp