• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

over rug klachten

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 10 mensen rugklachten. Dat aantal groeit steeds meer daar er minder bewogen wordt in Nederland en steeds meer mensen een zittend beroep hebben. Uit onderzoek blijkt dat maar 3% van de mensen met rugklachten die rugklachten hebben naar aanleiding van een afwijking in de rug. Bij de overige 97% van de mensen met rugklachten zijn er geen afwijkingen in de rug te vinden. Dit neemt echter niet weg dat er geen probleem zou zijn. Het lichaam geeft niet voor niets signalen af die aangeven dat er iets niet in de haak is. En soms zelfs zo erg dat die mensen gehinderd worden in hun dagelijkse doen en laten en soms zelfs ziek thuis komen te zitten.
In sommige gevallen worden deze mensen gezien al aanstellers. Er zijn immers geen aanwijsbare redenen te vinden omdat de rug geen afwijkingen vertoont maar niets is minder waar. In onze praktijk gaan we met elke klacht serieus om en proberen de patiënt daar waar mogelijk zoveel mogelijk van zijn haar klachten af te helpen.
Er zijn verschillende soorten rugklachten. In de navolgende hoofstukken zullen we er een paar bespreken die wij regelmatig in onze praktijk behandelen. Daarnaast kunnen ook pijn in de nek of schouderklachten wegkomen uit de rug. Dit kan uit onderzoek naar voren komen.
Zoals u leest zorgt de rug bij veel mensen voor problemen. Daar een goed functioneren van de rug van wezenlijk belang is zullen wij er alles aan doen u van uw rugklachten af te helpen. Maar eerlijk zijn wij ook en bij elke behandeling geven we aan wat u van ons kunt verwachten. We houden mensen niet aan het lijntje en geven eerlijk aan of wij u wel of niet (verder) kunnen helpen. In sommige gevallen is gehele genezing niet mogelijk maar is de pijn ed wel terug te brengen naar een dusdanig niveau dat de patiënt toch weer geheel kan functioneren in de maatschappij.

Afspraak maken Meer informatie

Wat vinden klanten van Heistek Manuele- en Hersteltherapie

Gemiddeld: 4,93 van 5 op basis van 45 gebruikersrecensies
Schrijf ook een recensie
Geschreven door Ingrid , Sappemeer, 09-05-2024 13:10
Onze hond liep mank. Naar de dierenarts geweest en daar werd geconstateerd dat het vanuit zijn heupen kwam ( hij heeft HD). Pijnstillers mee en balans zoeken tussen wel bewegen en niet forceren. Toch wilde ik graag dat Marlene hem ook nog even zou bekijken. Op een ontspannen manier heeft zij hem behandeld. Hij liet het allemaal gebeuren. Ze verhielp een blokkade in de rug en ribben en twee vast zittende pols gewrichten. Hij hupt niet meer en is weer zonder pijnstillers. Zo fijn!
Geschreven door Mirthe, Twist Duitsland, 25-01-2024 14:02
Hoi Ronald, ik heb gisteren voor het eerst na je behandeling weer even gereden op Vera en wat was ze enorm fijn. Een heel ander paard heb ik nu, ook met het spelen los in de bak zag ik al dat ze zich prettiger voelde in haar lichaam, maar wat een verschil onder het zadel, niet normaal. Enorm bedankt!!