• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

over rug klachten

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 10 mensen rugklachten. Dat aantal groeit steeds meer daar er minder bewogen wordt in Nederland en steeds meer mensen een zittend beroep hebben. Uit onderzoek blijkt dat maar 3% van de mensen met rugklachten die rugklachten hebben naar aanleiding van een afwijking in de rug. Bij de overige 97% van de mensen met rugklachten zijn er geen afwijkingen in de rug te vinden. Dit neemt echter niet weg dat er geen probleem zou zijn. Het lichaam geeft niet voor niets signalen af die aangeven dat er iets niet in de haak is. En soms zelfs zo erg dat die mensen gehinderd worden in hun dagelijkse doen en laten en soms zelfs ziek thuis komen te zitten.
In sommige gevallen worden deze mensen gezien al aanstellers. Er zijn immers geen aanwijsbare redenen te vinden omdat de rug geen afwijkingen vertoont maar niets is minder waar. In onze praktijk gaan we met elke klacht serieus om en proberen de patiënt daar waar mogelijk zoveel mogelijk van zijn haar klachten af te helpen.
Er zijn verschillende soorten rugklachten. In de navolgende hoofstukken zullen we er een paar bespreken die wij regelmatig in onze praktijk behandelen. Daarnaast kunnen ook pijn in de nek of schouderklachten wegkomen uit de rug. Dit kan uit onderzoek naar voren komen.
Zoals u leest zorgt de rug bij veel mensen voor problemen. Daar een goed functioneren van de rug van wezenlijk belang is zullen wij er alles aan doen u van uw rugklachten af te helpen. Maar eerlijk zijn wij ook en bij elke behandeling geven we aan wat u van ons kunt verwachten. We houden mensen niet aan het lijntje en geven eerlijk aan of wij u wel of niet (verder) kunnen helpen. In sommige gevallen is gehele genezing niet mogelijk maar is de pijn ed wel terug te brengen naar een dusdanig niveau dat de patiënt toch weer geheel kan functioneren in de maatschappij.

Afspraak maken Meer informatie

Wat vinden klanten van Heistek Manuele- en Hersteltherapie

Gemiddeld: 4,92 van 5 op basis van 36 gebruikersrecensies
Schrijf ook een recensie
Geschreven door De Groot, Stadskanaal, 15-10-2022 16:14
Omdat ons paard enthousiast was na de behandeling van Marlene werd ik zelf ook nieuwsgierig en vond ik het de hoogste tijd. Na ruim 2,5 jaar met een hele pijnlijke nek en dagelijks hoofdpijn stapte ik vandaag binnen bij Ronald Heistek (Manuele- en Hersteltherapie)! Echt waar. Kan m’n geluk nu al niet op, om gewoon weer m’n hoofd te kunnen draaien en te bewegen zónder dat alles zeer doet - na slechts één afspraak. Wat ‘n geweldige professionele en super aardige vaklui zijn dat, zeg. Twee wereld osteopaten. Eerlijk waar. Grote klasse. Ben zó blij ……….. 🤗 https://www.heistek-mht.nl
Geschreven door Robert, Malden, 24-08-2022 10:46
Van de een op de andere dag kreeg ik het syndroom van Horner (afhangend oog) en een stekende en schurende pijn in mijn oog met uitstraling naar mijn slaap en kaak. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een zenuw. De pijn in mijn oog was echt ondraagbaar. Anderhalf jaar heb ik bij 2 verschillende neurologen, een kaakspecialist en 2 kaakfysio's gelopen. Met geen resultaat - men kon niet achterhalen waar het probleem vandaan kwam. Ik slikte elke dag 6 tabletten pijnstillers om de pijn draagelijk te houden. Nadat ik het hele internet had afgezocht naar alternatieve kwam ik bij Heistek terecht. 1 behandeling gehad en merkte direct verlichting. Aangezien wij niet in de buurt woonde herhaald mijn vrouw de behandeling nu zelf (1 x in de 2 weken). Het resultaat nu is dat ik voor 90% van mijn klachten af ben en geen medicatie meer nodig heb. Nogmaals erg bedankt - voor mij voelt het als een wonder waarvoor ik Ronald erg dankbaar ben.