• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Schouder en nek klachten

Snel verlichting van uw schouder en nekklachten. Ook afspraak in de avond en het weekend mogelijk.

Veel mensen hebbenlast van hun schouders en nek. In sommige gevallen uit zich dat zelfs in spanningshoofdpijn. Pijn in schouders en nek beïnvloed het dagelijks leven enorm. De pijn ontstaat veelal door verkramping en verzuring van de spieren. Soms raken hierdoor zenuwen bekneld, wat de pijn verergert. 

De behandeling van shouder- en nekpijn

De therapeut bespreekt samen met de patiënt de klachten en doet vervolgens een lichamelijk onderzoek. De pijn wordt niet altijd gevoeld op de plek waar de oorzaak van de klachten zit. Nadat duidelijk is waar de oorzaak van de klachten zit, start de therapeut met de manuele behandeling waarbij diep ingewerkt wordt op spieren en pezen. Gemiddeld zijn 3  behandelingen nodig om de schouders en nek weer los te krijgen en normaal te laten functioneren.

Na de behandeling kan er hoofdpijn optreden. Schrik hier niet van. Het is een reactie van het lichaam dat er veranderingen optreden. De dagen na de behandeling kunnen de nek en schouders wat beurs aanvoelen. Na circa 4 dagen trekt de beursheid weg en zult u voelen dat de pijn wegtrekt en uw nek en schouders beter kunnen bewegen. Probeer zowel voor als na de behandeling flink wat water danwel thee te drinken. Dat helpt het lichaam de door de behandeling vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Tevens geeft dit een kleinere kans op hoofdpijn na de behandeling. Na de behandeling kunt u gewoon alles doen. Bewegen is zelfs aan te raden, echter ga daarbij niet voorbij uw grenzen. Bewegen zorgt er voor dat de spieren en pezen goed doorbloed worden en de aanwezige afvalstoffen in de spieren worden afgevoerd, wat het herstel bevorderd.

Preventieve behandeling van schouder- en nekpijn

Sommige patiënten die een druk, stressvol leven hebben, danwel zwaar werk hebben, laten enkele malen per jaar hun schouders en nek manueel los maken door de therapeut. Op die manier kunnen beginnende klachten in de kiem gesmoord worden en worden problemen zoals spanningshoofdpijn en beknelling van zenuwen zoveel mogelijk voorkomen.

 

Op de pagina manuele behandeling vindt u meer informatie over onze behandlingen. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Schouder en nek klachten
Schouder en nek klachten