• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Aangezichtspijn en stress

Mensen met aangezichtspijn ervaren vaak hevige pijn in het gezicht. Wat kunnen de oorzaken zijn van aangezichtspijn en in hoeverre kan stress een rol spelen?

Oorzaken aangezichtspijn

De oorzaken van het ontstaan van aangezichtspijn kunnen heel divers zijn. Te denken valt aan een ontstoken kies (uitstralingspijn naar het gezicht) maar ook een beschadiging en/of beknelling van zenuwen in het aangezicht (de nervus trigeminus). 

Uiteraard is het belangrijk om de oorzaak door een arts te laten achterhalen. Helaas lukt dat in behoorlijk veel gevallen niet. Er wordt dan doorgaans gezegd dat men maar moet leren leven met de klachten. Ook krijgen mensen vaak langdurig medicatie of wordt besloten tot een zenuwblokkade. Helaas neemt dat de oorzaak niet weg maar is men met het gevolg bezig. Daarnaast nemen bovenstaande maatregelen de klachten niet altijd weg.

Aangezichtspijn en Stress

In de medische literatuur is te vinden dat mensen met aangezichtspijn veel stress kunnen ervaren. Dat is zeer begrijpelijk. Echter wat niet omschreven staat is het feit dat de aangezichtspijn kan ontstaan door stress. Men gaat er van uit dat de pijnklachten aan het gezicht de stress veroorzaken en niet andersom. En dat is juist het punt waar wij in onze praktijk veel ervaring mee hebben. Het kan namelijk heel goed andersom zijn!

Door stress in het dagelijks leven kan men ongemerkt spanning vast gaan houden in het lijf. Daardoor kunnen spiergroepen gaan verkrampen, kan je een verkeerde houding aan gaan nemen enz enz. Door de verkramping van bepaalde spieren in de hals/schouders kan er forse uitstralingspijn gevoeld worden in het aangezicht. Gelukkig is dat goed behandelbaar door een op dat gebied gespecialiseerde therapeut.

Hoe wij de aangezichtspijn behandelen leest u verder op de pagina nieuwe behandeling aangezichtspijn

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt een afspraak maken.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut