• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Nieuwe behandeling aangezichtspijn

Wat houdt de nieuwe behandeling van aangezichtspijn in en hoeveel behandelingen hebben wij doorgaans nodig?

De reguliere gezondsheidszorg zal eerst op zoek gaan naar de oorzaak van het ontstaan van de aangezichtspijn. In sommige gevallen blijkt een ontsteking in de kaak of een beknelde zenuw de oorzaak te zijn. In die gevallen kan een arts u verder helpen. Echter in veel gevallen kan er geen aanwijsbare oorzaak voor uw aangezichtspijn gevonden worden. In die gevallen kunnen wij u vaak wel verder helpen.

Behandeling van aangezichtspijn

Onze ervaring is dat, wanneer een arts geen oorzaak kan vinden, er dan in veel gevallen sprake is van een overmatige spanning in de (spieren) van de hals en/of schouders die soms ook vergezeld gaat met een verkeerde lichaamshouding. Als gevolg daarvan (overbelasting) kunnen er forse uitstralingen naar het hoofd ontstaan met alle gevolgen van dien.

Tijdens uw bezoek aan onze praktijk zullen we proberen te achterhalen waardoor de klachten zijn ontstaan (stress, ongeval etc etc), wanneer de klachten zich openbaren en zullen we uitgebreid lichamelijk onderzoek doen om proberen te achterhalen alwaar de lichamelijke oorzaak van de klachten vandaan komt.

Nadat wij de klachten in beeld hebben gebracht beginnen we direct met de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor de aangezichtspijn?

Meestal is 1 behandeling afdoende om uw herstel in gang te zetten. Wel is het raadzaam dat u iemand uit uw vertrouwde omgeving meeneemt. Dan kunnen wij, indien nodig, die persoon enkele vaardigheden aanleren zodat de behandeling thuis verder opgepakt kan worden. Onze ervaring is namelijk dat elke dag thuis een minuuut behandelen in deze gevallen vaak effectiever is dan elke week een half uur in onze praktijk.

Afhankelijk van de ernst en omstandigheden van de klachten kan het herstel wel langere periode duren. Echter de meeste mensen voelen wel als snel vooruitgang wat hoop geeft op verder herstel.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Mocht u een afspraak willen maken dan kunt u gebruik maken van ons afspraken formulier.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl