• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Begin klapvoet

In eerste instantie hebben de meeste mensen niet in de gaten dat er een Klapvoet ontstaat. Bij de meeste mensen ontstaat de Klapvoet langzaam. Uitzonderingen hierop zijn zware trauma's van de  betrokken zenuwen. Te denken valt aan een botbreuk waarbij het afgebroken stuk bot de zenuw ineens doorsnijdt. 

Langzaam ontstaan (begin) van de Klapvoet

Meestal zijn de eerste signalen dat mensen een keer struikelen. Vrijwel niemand legt dan een link naar een beginnende Klapvoet. Echter in de loop van de tijd zie je dat die mensen steeds meer gaan struikelen met die ene voet. In zo een geval moeten deze signalen serieus genomen worden en is altijd het advies om een arts te raadplegen voor nader onderzoek.

Wanneer de klapvoet ontstaat door een zenuw ziekte zie je de symptomen vaak ook langzaam optreden. Doorgaans zijn die mensen wel op de hoogte dat ze een zenuwziekte hebben waardoor ze er al enigzins voorbereid zijn op het uitvallen van bepaalde bewegingen met de ledematen.

Andere signalen voor het ontstaan van de klapvoet

Naast struikelen merken mensen soms ook dat, wanneer ze bv de nagels van hun voeten willen knippen, de tenen niet meer zo hoog opgetild kunnen worden. In de extreemste vorm van de klapvoet kunnen de tenen helemaal niet meer worden opgetild. Weer andere mensen merken dat als ze op hun knieen gezeten hebben ze na het opstaan kort het gevoel hebben dat hun voet even stuurloos is of doof aanvoelt. Ook dit zijn signalen voor een beginnende klapvoet.

Zijn er signalen van een beginnende klapvoet dan is het zeer raadzaam om arts te raadplegen om ernstige zaken uit te sluiten. Heeft de arts eventuele ernstige zaken uitgesloten dan kunnen wij u met onze unieke behandelmethode vaak weer op weg helpen om zoveel als mogelijk te voorkomen dat de klapvoet erger wordt.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons afsprakenformulier invullen danwel contact met ons opnemen.

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut