• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Leven met een klapvoet

Het leven met een klapvoet is voor veel mensen op zijn minst gezegd een ramp. Door het niet of gedeeltelijk functioneren van de voet struikelen of vallen mensen vaak. Daarnaast kan er alleen nog maar voorzichtig gewandeld worden en zijn veel sporten eigenlijk al uitgesloten om te kunnen beoefenen.

Hoe nu verder te leven met een Klapvoet?

Uiteraard is het heel belangrijk om te achterhalen hoe de klapvoet is ontstaan. Als dat duidelijk is kan geprobeerd worden de oorzaak weg te nemen met de hoop dat de voet weer goed gaat functioneren. Zonder er op deze pagina dieper op in te gaan horen ook veel mensen via de arts dat een echte oorzaak niet te vinden is mbt de klapvoet en dat ze er ondanks dat gegeven toch maar mee moeten leren leven. Door onze unieke manier van onderzoeken en behandelen kunnen wij dan vaak wel wat betekenen voor die mensen. Meer hierover op de pagina Behandeling Klapvoet.

Oefenen met de Klapvoet

Het is duidelijk dat de zenuwen niet goed meer functioneren bij een klapvoet. Nu bestaat de mogelijkheid om de zenuwen te trainen. Hier hebben wij verschillende oefeningen voor ontwikkeld. Door deze oefeningen stimuleren we de hersenen om signalen, via de zenuwen, naar de voet te sturen. Door deze oefeningen thuis dagelijks te herhalen zien wij bij veel mensen dat de innervatie van de voet verbeterd en die mensen dus uiteindelijk geen of minder hinder meer ondervinden van hun Klapvoet.

Tot Slot

Helaas kunnen wij ook niet iedereen helpen. Echter wij geven niet snel op en zullen alles uit de kast halen om de voet weer beter te laten functioneren. Mocht dat echt niet lukken dan kunnen "kunstgrepen" helpen om het leven met de klapvoet dragelijker te maken. Te denken valt dan aan bv een brace waardoor de voet niet meer naar beneden kan hangen en het lopen dus makkelijker kan gaan.

Meer over onze unieke behandelmethode van de klapvoet leest op de pagina Behandeling Klapvoet. Mocht u gelijk een afspraak willen maken dan kunt u het afsprakenformulier invullen danwel contact met ons opnemen.

 

 

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut