• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Golfersarm

In gem. 3-4 behandelingen van uw golfersarm af. Ook afspraak in de avond en het weekend mogelijk.

Wat is een golfersarm?

Een golfersarm is een overbelasting van de peesaanhechtingen, van enkele spieren aan de binnenzijde van de elleboog. Door deze overbelasting treden er haarscheurtjes op in de pezen. Dit wordt als zeer pijnlijk ervaren waardoor veel mensen hun normale werkzaamheden danwel hobby’s niet meer kunnen uitoefenen.

Ondanks de naam golfersarm doen de meeste mensen die een golfersarm oplopen niet aan golf. De oorzaak is meestal te vinden in het vaak maken van een kleine beweging. Hierdoor treed er ongemerkt en heel langzaam een overbelasting op, welke uiteindelijk resultaat in de zeer pijnlijke golfersarm.

Heeft u een golfersarm? Doe de test!

Geef iemand een stevige hand met een licht gebogen elleboog. Draai vervolgens, terwijl u de andere hand stevig vast blijft houden, de onderarm naar binnen toe met weerstand van de andere persoon. Voelt u pijn aan de binnenzijde van de elleboog? Dan heeft u waarschijnlijk een golfersarm. Tevens zal het drukken op de elleboogknobbel aan de binnenzijde van de elleboog pijnlijk aanvoelen, als u een golfersarm heeft. Een golfersarm gaat doorgaans niet vanzelf over. Wij adviseren u zo spoedig mogelijk te starten met de behandeling, want des te langer u wacht, des te geirriteerder raakt de pees waardoor het uiteindelijke herstel langer duurt. 

De behandeling van een golfersarm

De therapeut onderzoekt uw golfersarm deskundig en stelt gerichte vragen om de oorzaak van de golfersarm te achterhalen. Zodra de oorzaak is vastgesteld wordt een behandelplan opgesteld. Omdat Heistek manuele- en hersteltherapie de oorzaak van de golfersarm aanpakt, is het slagingspercentage van onze behandelingen zeer hoog.

Doorgaans zijn gem. 3-4 behandelingen afdoende (In >90% van de door ons behandelde patienten). Na de laatste behandeling heeft het lichaam nog circa 6 weken nodig om de arm volledig te herstellen. Naast de behandeling geeft de therapeut advies over hoe de “golfersarm” in de toekomst voorkomen kan worden, evenals oefeningen voor thuis, om de pees weer in opperste staat te brengen.

Meer informatie over onze unieke behandelmethodes vindt op de pagina manuele behandeling. Voor vragen kunt u persoonlijk contact met ons opnemen of maak een afspraak!

.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Golfersarm