• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Pijn in teelbal door stress

Stress is tegenwoordig veel voorkomend met alle lichamelijke gevolgen van dien. De lichamelijke gevolgen zijn voor ieder mens anders maar het kan bij mannen zeer zeker ook pijn in de teelbal veroorzaken. Echter er zijn meer oorzaken voor pijn in de teelbal.

Overige oorzaken voor pijn in de teelbal

  • Trauma (bv een trap in het kruis)
  • Cyste
  • Spatader in de balzak
  • Kanker
  • Gedraaide teelbal (dan met spoed contact zoeken met een huisarts!!)
  • enz enz

Bovenstaande zaken kunnen ernstige gevolgen hebben. Het is dus erg belangrijk om, bij pijn in de teelbal, eerst contact op te nemen met de huisarts om oa bovenstaande zaken uit te sluiten. Wanneer erg geen (ernstige) oorzaken gevonden worden dan kunnen wij u vaak verder helpen. Zeker als de oorzaak met stress te maken heeft.

Pijn in teelbal door stress

Stress zorgt vaak voor verkrampingen in het lichaam. Daarnaast zorgt stress uiteindelijk voor uitputting van het lijf waardoor het lichaam steeds minder goed gaat functioneren. Dit is een soort van vicieuze cirkel. Oa spieren raken steeds meer verkrampt. Het lichaam kan dat vervolgens steeds minder goed verhelpen waardoor alles pijn kan gaan doen. Ook kunnen gewrichten minder mobiel worden enz enz

Door het verkrampen van de spieren rond de middel, en het mogelijk ook minder goed functioneren van de gewrichten in dat gebied (bv het SI gewricht), kunnen er uitstralingspijnen ontstaan met als mogelijk gevolg pijn in de teelbal. Als praktijk hebben wij veel ervaring met deze vervelende klacht. Bij uw eerste afspraak gaan we  uitgebreid alle mogelijk betrokken spiergroepen onderzoeken op verkrampingen en verklevingen. Daarnaast doen we oa ook onderzoek naar de bewegenlijkheid van de gewrichten in dat gebied.

Tijdens de behandeling gaan we tevens samen kijken hoe we uw lichaam, ondanks de stress, weer beter kunnen laten functioneren. Dat zal de pijn in de teelbal snel doen afnemen als het door bovenstaande stress factoren wordt veroorzaakt.

U kunt een afspraak met ons maken voor uw behandeling door contact met ons op te nemen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut