• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Zeurende pijn teelbal

Een zeurende pijn in 1 of beide teelballen is heel vervelend en belemmerd vaak het dagelijks leven behoorlijk. De oorzaken en hoe wij u verder kunnen helpen.

Een zeurende pijn in de teelbal kan veel verschillende oorzaken hebben. Onderstaand een opsomming van een aantal oorzaken:

  • Draaiing van de zaadbal (spoedgeval en direct contact opnemen met de huisarts!!)
  • Ontsteking van de bijbal (met of zonder zwelling van de balzak en roodheid)
  • Liesbreuk
  • kanker
  • enz enz

Het mag voor zich spreken dat bovenstaande oorzaken (zeer) serieus zijn. Daarom is ons dringende advies om bij een zeurende pijn in de teelbal altijd eerst de huisarts te bezoeken. Wanneer de bovenstaande oorzaken zijn uitgesloten, de pijn blijft aanhouden en de arts geen oorzaak kan vinden kunnen wij u zeer waarschijnlijk wel verder helpen.

Behandeling van zeurende pijn in de teelbal

Onze ervaring is dat, wanneer er geen oorzaak gevonden wordt door de artsen voor de zeurende pijn in de teelbal, het vaak een spieren kwestie is. Door verschillende oorzaken kunnen spieren verkrampen (scheefstand lichaam, verkeerde werkhouding, blokkade si gewricht enz enz). Hierdoor kunnen bepaalde spieren/spiergroepen verkrampt raken. Door die verkrampingen kan er uitstralingspijn ontstaan met als mogelijk gevolg een zeurende pijn in de teelbal. 

Door onze uitgebreide ervaring op dit gebied zullen we oa alle mogelijk betrokken spiergroepen onderzoeken op verkrampingen en verklevingen alsmede het Si gewricht. Wanneer de verkrampingen en verklevingen in de spiergroepen hebben gevonden zullen we die direct behandelen. Daarnaast gaan we samen met u op zoek naar de oorzaak van de verkrampingen/verklevingen in de spieren en hoe dat in de toekomst te voorkomen is.

Als u gelijk een afspraak wil maken bij ons om de zeurende pijn in uw teelbal te behandelen kunt u contact opnemen

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut