• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Rugklachten

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 10 mensen rugklachten. Dat aantal groeit steeds meer, daar steeds meer mensen een zittend beroep hebben en er minder bewogen wordt. Uit onderzoek blijkt dat maar 3% van de mensen met rugklachten een afwijking hebben in de rug. Bij de overige 97% van de mensen met rugklachten zijn er geen afwijkingen in de rug te vinden. Dit neemt echter niet weg dat er geen probleem is. Het lichaam geeft niet voor niets signalen af die aangeven dat er iets niet in de haak is. En soms zelfs zo erg dat die mensen gehinderd worden in hun dagelijkse doen en laten en in enkele gevallen zelfs ziek thuis komen te zitten. 

Onze werkwijze mbt rugpijn

Daar een goed functioneren van de rug van wezenlijk belang is zullen wij er alles aan doen u van uw rugklachten af te helpen. Ook indien er geen aanwijsbare redenen voor rugpijn te vinden zijn (omdat de rug geen afwijkingen vertoont) nemen wij uw klachten serieus. Wij gaan u, daar waar mogelijk, van de klachten af helpen, maar zijn ook eerlijk over de verwachting. We houden mensen niet aan het lijntje en geven eerlijk aan of wij u wel of niet (verder) kunnen helpen. In sommige gevallen is gehele genezing niet mogelijk maar is de pijn wel terug te brengen naar een dusdanig niveau dat de patiënt toch weer geheel kan functioneren in de maatschappij.

Er zijn verschillende soorten rugklachten. Onderstaande rugklachten behandelen wij zeer regelmatig in onze praktijk. Twijfelt u of wij uw "type" rugklachten kunnen behandelen? Neemt u dan contact met ons voor overleg.

lage rugpijn 

spit

hernia 

Op de pagina Tips lage rugpijn hebben we een aantal punten op een rijtje gezet waar u mogelijk uw rugklachten mee kan verzachten cq verhelpen.

 

Benieuwd welke sporten u kunt doen bij rugklachten? Lees verder op de pagina: Welke sporten kan ik doen met rugklachten?

Meer informatie over onze werkwijze vindt u op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Rugklachten