• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Behandeling lage rugpijn

Veel mensen hebben last van lage rugpijn. Heel vaak worden deze klachten veroorzaakt door een te hoge basisspanning op de betrokken spieren en pezen en niet goed bewegende gewrichten. Door dit inzicht wijkt de door ons gebruikte behandelmethode, van uw lage rugpijn, sterk af van door andere therapeuten gebruikte behandelwijzen. 

Daarom is onze unieke behandelwijze erop gericht de basisspanning in de betrokken pezen en spieren zsm te verlagen en alle betrokken gewrichten weer goed te laten functioneren. De door ons gebruikte therapie slaat bij de meeste mensen goed en snel aan. Na 1 a 2 behandelingen zijn er vaak al grote verbeteringen waarneembaar.

Nadat u en de therapeut het klachtenbeeld hebben doorgesproken zal verder onderzoek plaats vinden. Tijdens het onderzoek zal gekeken worden naar het functioneren van de spieren en pezen in de onderrug alsmede naar het functioneren van oa het SI gewricht. Naar aanleiding van de uitkomst zal de therapeut beginnen met zijn manuele behandeling. Die behandeling werkt diep door in de betrokken pezen en spieren. Daarnaast is specifieke kennis en ervaring bij de therapeut noodzakelijk om een snel resultaat te berwerkstelligen.

Tevens zullen we u van tips voorzien die de kans verkleinen dat uw lage rugpijn weer terug komt. Na de behandeling kunt u gewoon blijven bewegen en uw dagelijkse werk doen. Rust is niet nodig. Bewegen is zelfs aan te raden. Bewegen zorgt er voor dat de spieren en pezen goed doorbloed worden en de aanwezige afvalstoffen in de spieren worden afgevoerd, wat het herstel bevorderd. Houd wel te allen tijden uw grenzen in de gaten en ga niet voorbij uw pijngrens. Het lichaam moet de kans krijgen zich te herstellen. Het valt niet altijd mee het juiste evenwicht te vinden tussen teveel en te weinig bewegen tijdens de herstelperiode. De therapeut kan u helpen bij het vinden van die balans.

De dagen na de behandeling kan de lage rug beurs aanvoelen. Na circa 4 dagen zal die beursheid wegtrekken en zult u meestal voelen dat u al beter beweegt in de lage rug en dat de pijn afneemt. Probeer zowel voor als na de behandeling flink wat water danwel thee te drinken. Dat zal het lichaam helpen de door de behandeling vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Preventief behandelen tegen rugpijn

Er is een toenemende groep patiënten die zich een paar keer per jaar preventief laat behandelen. Veel mensen hebben last van stress, zwaar werk of beoefenen sport die voor hun rug erg belastend is. Door een paar keer per jaar de onderrug goed los te laten maken (spieren en gewrichten), kunnen eventueel beginnende klachten in de kiem gesmoord worden en daalt de kans op, ernstigere toekomstige, klachten.

Als u meer (algemene) informatie wilt lezen over lage rugpijn kunt u die vinden op de pagina: informatie over lage rugpijn 

Ook kunt u gelijk een afspraak maken om u zsm van uw lage rugpijn af te helpen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut