• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Chronische lage rugpijn

Veel mensen hebben last van rugpijn die vrijwel dagelijks aanwezig is. Hoe komt dat en is er wat aan te doen?

In onze praktijk behandelen we regelmatig mensen die al vele jaren last hebben van pijn in de onderrug. Vaak hebben die mensen al veel ziekenhuizen en therapeuten bezocht maar werden er geen duidelijke oorzaken van de constant aanwezige lage rugpijn gevonden zoals bv een hernia. Men moet er maar "mee leren leven" wordt er dan vaak gezegd. Of men krijgt enkele spierversterkende oefeningetjes mee naar huis en dan zou het over moeten gaan. Helaas wijst de praktijk vaak uit dat de klachten dan niet verdwijnen.

In heel veel gevallen blijken die chronische lage rugpijnen te ontstaan door een te hoge basisspanning van de spieren in de lage rug en slecht bewegende gewrichten. Dat kan enorm pijn doen. Door de pijn, die het lichaam afgeeft, zal men nog geforceerder gaan bewegen wat nog meer spierproblemen geeft en minder beweging in de gewrichten. De cirkel is dan rond. 

Daarom richt onze unieke behandelmethode zich ook op het diep losmaken van alle betrokken spieren en pezen alsmede gewrichten. Vaak geeft dat al na 1 a 2 behandelingen een wereld van verschil. Naast onze behandelmethode zoeken we samen met u naar de oorzaak van de problemen in de onderrug. Heeft het misschien te maken met verkeerd tillen, het werk wat u doet, stress?? enz enz. Als we tezamen met u de oorzaak hebben gevonden kunnen we daar proberen een weg in te vinden zodat herhaling in de toekomst, van uw chronische lage rugpijn, zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Op de pagina Behandeling lage rugpijn vindt u meer informatie over onze snelle en unieke behandelmethode.

Wilt u tips lezen hoe u uw lage ruppijn kunt verlichten lees dan verder op: Tips lage rugpijn

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u gelijk een afspraak maken in onze praktijk.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut