• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Lage rugpijn nieren

Als mensen last hebben van pijn in de lage rug kan de oorzaak ergens anders zitten dan in de lage rug zelf. In sommige gevallen kunnen de nieren de boosdoener zijn.

Als de nieren de oorzaak zijn van de pijn in de lage rug dan is er sprake van uitstralingspijn vanuit de nieren naar de lage rug toe. Door die uitstralingspijn in de lage rug kan de lage rug wel verkrampt raken wat weer extra pijn geeft.

Oorzaken van problemen in de nieren kunnen oa zijn: nierstenen, maar ook (blaas)ontsteking. In het extreemste geval kan er sprake zijn van een tumor in de nieren. Echter dit is maar zelden het geval. Wanneer u vermoed dat er uitstralingspijn is naar de lage rug, vanuit de nieren, dan is het advies dit zsm te laten onderzoeken door uw (huis)arts.

Als blijkt dat er inderdaad problemen zijn met uw nieren dan weet de (huis)arts hoe ze dat zsm kunnen oplossen. Probleem is daarnaast echter wel dat de onderrug vaak verkrampt is geraakt door de uitstralingspijn van de nieren. In dat geval is het zeer raadzaam de onderrug ook goed los te laten maken. Vaak zijn 2 manuele behandelingen al voldoende om de lage rug weer goed los te krijgen.

Doordat uw rug dan weer los is, en de arts uw eventuele nierproblemen oplost, bent u zsm weer pijnvrij.

Al u meer wilt lezen over onze snelle en unieke behandelwijze, om uw lage rug weer los te krijgen, kunt u terecht op de pagina: Behandeling lage rugpijn

Extra informatie om uw lage rugklachten te verzachten: Tips lage rugpijn

In de artikelen lage rugklachten leest u meer over de verschillende soorten lage rugpijn.

Ook kunt u voor vragen contact met ons opnemen of direct een behandel afspraak maken.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut