• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Lage rugpijn uitstraling been

Het komt regelmatig voor dat mensen last van lage rugpijn hebben en daarbij uitstraling voelen naar de bil, het been en soms de voet.

Meestal is er dan sprake van een beknelling van een zenuw. Dat kan in de ruggengraat zijn (hernia) maar doorgaans is het een beknelling van een zenuw door een te hoge spierspanning in de onderrug en/of bil. De te hoge spierspanning is snel te verhelpen, met de juiste manuele behandeling, waardoor de beknelde zenuw weer vrij komt te liggen en de pijn sterk afneemt.

Wanneer de zenuw bekneld zit in de bil dan spreken van Ischias (Wat is Ischias?). Als er sprake is van Ischias kan dat ook uitstralen naar de lage rug. Vaak komt het echter ook voor dat de spieren in de onderrug te veel gespannen zijn en dat daarnaast de Ischias zenuw bekneld zit in de bil. Beide zaken kunnen als pijnlijk ervaren worden.

Het is verstandig, indien er sprake is van lage rugpijn met daarbij uitstralingspijn, u daarvoor zsm te laten behandelen. Hoe langer een zenuw bekneld zit des te groter is de kans dat de zenuw onherstelbaar beschadigd raakt. Wacht dus niet met laten behandelen als u desbetreffende klachten heeft.

Meer informatie over onze unieke en snelle behandelmothode vindt u de pagina's: lage rugpijn behandeling of Ischias behandeling.

Tevens hebben we enkele tips voor lage rugpijn op een rijtje gezet om uw klachten zsm te helpen verlichten.

Al u meer wilt weten over lage rugpijn hebben we enkele artikelen geschreven over lage rugpijn.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen of u kunt gelijk een afspraak maken.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut