• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Hernia

Een hernia van de onderrug gaat vaak gepaard met zeer veel (uitstralings)pijn. Het is een uitstulping van een tussenwervelschijf die daardoor druk geeft op een zenuw dan wel het ruggenmerg. Dit wordt als zeer pijnlijk ervaren.

Met onze veilige behandelmethode kunnen wij bijdragen aan de bevordering van het genezingsproces van uw hernia. Daar de hernia zeer pijnlijk is zullen alle spieren rondom de hernia verkrampen. Dat is een natuurlijke reactie. Door deze verkrampte spieren wordt de wervelkolom min of meer stevig op zijn plaats gehouden, waardoor er zeer weinig beweging plaatsvindt in de wervelkolom. Hierdoor wordt de pijn van de hernia enigszins geremd daar de wervels, door de gespannen spieren, minder bewegen en daardoor dus minder op de uitstulping van de tussenwervelschijf drukken. Enerzijds fijn, anderzijds houden de gespannen spieren de hernia dusdanig strak op zijn plaats dat het genezingsproces ook geremd wordt. De tussenwervelschijf zal zeer veel moeite hebben om weer in zijn oude positie terug te komen doordat de gespannen spieren dat belemmeren.

De behandeling van een hernia

Wij zullen bij onze behandeling er voor gaan proberen te zorgen dat de wervels en het sacrum weer normaal gaan bewegen en de spieren weer meer ontspannen. We gebruiken hiervoor oa technieken uit de dorn therapie voor. Deze methode staat bekend als zacht, effectief en veilig. Door het losmaken van de gehele onderrug, alsmede het sacrum, kan de wervelkolom weer meer bewegen en heeft het lichaam de kans om de hernia te herstellen. 

Omdat de hernia klachten zeer pijnlijk kunnen zijn, zullen de door de therapeut gebruikte technieken aangepast worden aan het door de patiënt aanvaardbare pijnniveau. Wij doen er alles aan om de patiënt met een zo goed mogelijk gevoel naar huis te laten gaan.

Daarnaast beschikken wij in de praktijk over een luxe behandeltafel die elektrisch in hoogte verstelbaar is. De tafel zal in eerste instantie op een hoogte gezet worden dat de patiënt gemakkelijk op de tafel kan komen. Wanneer de patiënt eenmaal ligt, zet de therapeut de tafel op de gewenst werkhoogte. Mocht het fysiek niet mogelijk zijn om te gaan liggen op de tafel kunnen we het grootste gedeelte van de behandeling ook leunend tegen de behandeltafel uitvoeren.

Tot slot: Indien er uitvalsverschijnselen in bv het been zijn is ons advies zsm contact op te nemen met de huisarts. Ook bij acute hernia klachten is dat ons advies. Hernia's die er langere tijd zitten en geen uitvalsverschijnselen geven zijn door ons vaak goed te behandelen.

 

Voor vragen kunt u persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Hernia