• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Spit rug

Wat is spit?

Lange tijd is niet duidelijk geweest wat spit veroorzaakte. Recent is uit nieuw onderzoek gebleken dat spit ontstaat door een klein scheurtje in een tussenwervelschijf en/of een ligament rond de wervels. Hierdoor verkrampen de spieren rond de wervelkolom waarmee het lichaam een verder trauma in de tussenwervelschijf en/of het ligament probeert te voorkomen. 

In de meeste gevallen zal de pijn na circa 14 dagen weer verdwenen zijn. Het gehele herstel duurt circa 6 weken.  

De behandeling van Spit

Tezamen met de patiënt proberen we te achterhalen onder welke omstandigheden de klachten zijn ontstaan. Die gegevens kunnen helpen bij de verdere behandeling en om herhaling in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen.

Na het lichamelijk onderzoek zal de behandeling oa bestaan uit het losmaken van alle spieren, pezen en banden alsmede de wervels in de rug. Meestal zijn niet meer dan circa 3 behandelingen nodig.

De dagen na de behandeling kan de rug beurs aanvoelen. Tussen de behandelingen door kunt u gewoon blijven bewegen en uw dagelijkse dingen doen. Bewegen is zelfs heel verstandig. Lichamelijk bewegen zorgt er voor dat de spieren en pezen goed doorbloed worden en de aanwezige afvalstoffen in de spieren worden afgevoerd. Dit zorgt voor een vlotter herstel. Houd wel te allen tijde uw grenzen in de gaten. De grens is altijd de pijngrens. Het lichaam moet de kans krijgen zich te herstellen. Het valt niet altijd mee het juiste evenwicht te vinden tussen teveel en te weinig bewegen tijdens de herstelperiode. De therapeut kan u helpen bij het vinden van die balans.

Tot slot is het belangrijk te vermelden dat, wanneer de spit "ontstaan" is, het lichaam eerst 4 dagen de tijd moet krijgen om het eerste herstel in gang te zetten. Na die 4 dagen kan het uitvoeren van een behandeling effectief zijn om het lichaam te ondersteunen met het verdere herstel.

Meer informatie over onze unieke behandelwijze kunt u lezen op de pagina manuele behandeling. Ook kunt u voor vragen persoonlijk contact met ons opnemen of direct een afspraak maken!

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Spit