• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Welke sporten kun je doen wanneer je rugklachten hebt?

Een veel gestelde vraag in onze praktijk is welke sporten je kunt doen als je rugklachten hebt. Dat is enigzins afhankelijk van de aard van de rugklachten.

Het is algemeen bekend dat bewegen goed is bij rugklachten. Echter dat valt niet altijd mee als er veel pijn is. Derhalve is het in eerste instantie belangrijk een vorm van bewegen te kiezen die zorgt voor rustige bewegingen en geen schokken teweeg brengt in uw rug. Mensen met rugklachten kunnen veel baat heben bij de navolgende sporten en bewegingsactiviteiten:

  • Wandelen zonder rugzak of tas. Niet te lang in 1 keer en de duur rustig uitbouwen.
  • Fietsen op een normale fiets alwaar u goed rechtop zit. Als u fietst worden de rugspieren ook gebruikt en dat zorgt vaak voor verzachting van de klachten omdat de spieren los komen. Het is bekend dat menig hernia patiënt op deze manier van bewegen van zijn hernia is afgekomen. Elke dag een stukje rustig fietsen kan wonderen doen voor de rug.
  • Zwemmen zorgt er voor dat het water het lichaam draagt. Derhalve heeft de rug minder te houden wat regelmatig een afnamen van het pijngevoel geeft. Tevens bewegen de spieren in de rug door het zwemmen waardoor het genezingsproces geactiveerd wordt.
  • Rustige vormen van Yoga zijn ook ideaal bv Hatha Yoga. Volg lessen bij een ervaren instructeur. De rek en bewegings oefeningen uitgevoerd bij Yoga kunnen heel heelzaam zijn voor uw rugklachten.
  • Ook de crosstrainer kan goed zijn om uw rug weer mobiel te krijgen. Voorwaarde is dan wel dat dat u de crosstrainer op een laag verzet zet, uw armen een niet te grote slag laat maken en u een relatief laag toerental aanhoudt.

De lijst is niet onuitputtelijk. Afhandelijk van de klachten zouden ook andere sporten geschikt kunnen zijn. Porbeer het rustig uit en u zult versteld zijn van wat een lichaam op een gegeven moment alllemaal aan kan. Bewegen is essentieel voor het herstel van uw rugklachten. Dat tezamen met een gerichte en deskundige behandeling van uw rugklachten zorgt er vaak voor dat u in korte tijd weer geheel klachtenvrij rond loopt.

We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet die uw rugklachten doen verzachten.

Als u benieuwd bent hoe onze unieke Manuele behandelmethode u snel van uw rugklachten af kan helpen kunt u verder lezen op de pagina van Rugklachten. Ook kunt u onder het kopje rugklachten meer lezen over andere soorten van rugklachten.

Als u gelijk een afspraak wilt maken om uw rugklachten te laten behandelen kan dat op de pagina: Direct afspraak maken.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut