• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tennisarm Tenniselleboog oefeningen

In onze praktijk geven we doorgaans 2 simpele oefeningen mee die u thuis kunt doen. Wanneer u deze oefeningen structureel uitvoert zal dat het genezingsproces van uw Tennisarm enorm bespoedigen.

De eerste oefening is een rekoefening om de spanning op de betrokken spieren en pezen te verlagen.

In onderstaande "tennisarm oefeningen video deel 1"  krijgt u een duidelijke uitleg:

Rek de arm gedurende 40 seconden met een gelijkblijvende kracht. Nooit verend rekken!! 

Herhaal dit 3x per dag. Het rekken zal (zeker in de beginfase van het herstel) prettiger aanvoelen als de arm warm is. Het doen van de rekoefeningen onder de warme douche is daarbij een goede optie.

Bovenstaande rekoefening is voor sommige mensen te heftig. Daarom is er ook een alternatieve manier om te rekken. Hoe dat in zijn werk gaat ziet u in het filmpje hieronder.

 

Naast het rekken is het van belang de pees weer in goede conditie te krijgen. Een manier om dat te realiseren is om de pees excentrisch te gaan belasten. Oftewel de pees gaan trainen door middel van een gewicht en daarbij gebruik makend van de zwaartekracht. Overleg wel altijd met onze therapeut of het doen van onderstaande oefening verstandig is. In sommige gevallen kan het namelijk averechts werken. 

In onderstaande “Tennisarm oefeningen video deel 3” ziet u hoe u de oefening moet uitvoeren.

 

Belangrijk is dat deze oefening geen pijn mag doen. Rek voelen op de pees is geen probleem en alleen maar goed!! Pas hier het gewicht op aan. Afhankelijk van de persoon kan het gewicht variëren van ongeveer 1 tot 5 kilo.

Let op!!: deze oefeningen zijn een mogelijke aanvulling op onze manuele behandeling. Voor een snel en volledig herstel zijn de manuele behandelingen van onze therapeut onmisbaar.

Lees meer over onze behandelwijze van uw Tennisarm – Tenniselleboog.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Tennisarm oefeningen video
Tennisarm oefeningen video