• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tips na behandeling Tennisarm

Om uw Tennisarm zsm te laten genezen zijn de navolgende specifieke tips van belang:

  • Warmte kan goed helpen uw onderarm te laten ontspannen.. Neem bv een kersenpit kussen (in onze praktijk zijn ook herbruikbare warmtepads te koop) en warm die op in de magnetron en leg die daarna op uw elleboog en of onderam. Het zal de spieren en pezen helpen ontspannen, versnelt de afvoer van afvalstoffen en veel mensen ervaren een vermindering van het pijn gevoel.
  • Eventueel kan u een tennisbal met uw onderarm tegen de muur drukken en dan met uw onderarm de bal heen en weer bewegen. U masseert uw onderam dan met de tennisbal wat voor exra doorbloeding  en enige ontspanning kan zorgen.
  • Er is een specifieke rekoefening voor een Tennisarm. Deze kunt u zien op de pagina Tennisarm oefeningen. Tevens voorzien van een video. (Alleen de rekoefening doen. De spierversterkende oefening alleen in overleg met uw therapeut!)
  • De betrokken spieren en pezen bij uw Tennisarm - Tenniselleboog klachten moeten weer herstellen (opbouwen). Dat kunnen ze alleen als ze genoeg bouwstoffen binnen krijgen. Die bouwstof is eiwit en geen suiker! Zorg dus dat u genoeg eiwit binnen krijgt. Een gemiddeld persoon heeft voldoende aan 1.0 gr eiwit/dag/kg lichaamsgewicht. Een sporter of iemand met een (zwaar) lichamelijk begroep kan wel tot 1.7 gr eiwit/dag/kg lichaamsgewicht nodig hebben voor benodgde herstel en de opbouw van de spieren. De meeste mensen blijken dagelijks te weinig eiwit binnen te krijgen wat een direct negatife efect heeft op de spieropbouw en het herstel van spieren en pezen. Eiwitten komen oa voor in vlees, eieren en zuivel. In magere Franse kwark zitten doorgaans de meeste eiwitten en is nog voordelig ook.
  • Mocht het u onverhoopt niet lukken om voldoende eiwit per dag, via uw voeding, binnen te krijgen dan kunt u overwegen om elke dag een of meerdere eiwitshake(s) te nemen. Een goed en betrouwbaar merk voor eiwitshakes is het bedrijf "Body en Fitshop". De door hun geleverde "whey perfection" eiwit komt in veel testen als beste eiwitshake uit de bus. Niet alleen kwa kwaliteit alsmede ook kwa prijsstelling. Via de navolgende link komt u direct op de webpagina van de Body en Fitshop uit waar u gelijk de whey perfection kan bestellen: https://www.bodyandfit.com/nl-nl/bodyfit/?tt=11113_409679_299190_&r=
  • Drink voldoende vocht (water/thee) per dag. Minimaal 2 liter/dag en bij veel inspaning of warm weer meer. Te weinig vocht in het lichaam heeft een negatief effect op de genezing van de tennisarm. 
  • Als de betrokken spieren en pezen gespannen blijven, ondanks veel rekken en het naleven van bovenstaande tips, kan bepaald medicijn gebruik zijn daar de oorzaak van zijn. Leest u dan, als u medicijnen gebruikt, de bijsluiter eens goed door. Staat er in de bijsluiter dat het gebruikte medicijn bijvoorbeeld spierzwakte en/of gespannen spieren kan opleveren dan is het raadzaam eens met uw (huis)arts te overleggen of u het bewuste medicijn nog moet blijven slikken (in die hoeveelheid) danwel of er een vervangend medicijn voor handen is zonder bijwerking op de spieren.
  • Om herhaling van uw Tennisarm - Tenniselleboog in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen kan het raadzaam om uw onderarmen een aantal keren per jaar (preventief) te laten behandelen. Of dit nodig is, is afhankelijk van een aantal factoren zoals: Hoe vaak sport u, heeft u een zware lichamelijke baan, bent u gevoelig voor blessures, de leeftijd enz enz. Overleg dit met de therapeut.

 

Meer algemene tips om uw klachten te helpen verlichten staan beschreven op de pagina: Algemene tips na de behandeling.

Op de pagina Tennisarm behandeling kunt u vinden hoe wij uw Tennisarm klachten snel en doeltreffend aanpakken.

Ook kunt u gelijk een afspraak maken om uw Tennisarm te laten behandelen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut