• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Tips na behandeling Tennisarm

Om uw Tennisarm zsm te laten genezen zijn de navolgende specifieke tips van belang:

  • Warmte kan goed helpen uw onderarm te laten ontspannen.. Neem bv een kersenpit kussen (in onze praktijk zijn ook herbruikbare warmtepads te koop) en warm die op in de magnetron en leg die daarna op uw elleboog en of onderam. Het zal de spieren en pezen helpen ontspannen, versnelt de afvoer van afvalstoffen en veel mensen ervaren een vermindering van het pijn gevoel.
  • Eventueel kan u een tennisbal met uw onderarm tegen de muur drukken en dan met uw onderarm de bal heen en weer bewegen. U masseert uw onderam dan met de tennisbal wat voor exra doorbloeding  en enige ontspanning kan zorgen.
  • Er is een specifieke rekoefening voor een Tennisarm. Deze kunt u zien op de pagina Tennisarm oefeningen. Tevens voorzien van een video. (Alleen de rekoefening doen. De spierversterkende oefening alleen in overleg met uw therapeut!)
  • De betrokken spieren en pezen bij uw Tennisarm klachten moeten weer herstellen (opbouwen). Dat kunnen ze alleen als ze genoeg bouwstoffen binnen krijgen. Die bouwstof is eiwit. Zorg dus dat u genoeg eiwit binnen krijgt. Verdeel de eiwit inname over de dag. Een gemiddeld persoon heeft 1.0 gr eiwit/dag/kilogram lichaamsgewicht nodig. Een sporter of iemand met een lichamelijk beroep meer. Dit kan dan zelfs oplopen naar 1,7 gr eiwit/dag/kg lichaamsgewicht. De meeste mensen blijken per dag te weinig eiwit binnen te krijgen wat direct een negatieve invloed heeft op het herstel en opbouw van spieren en pezen. Eiwitten komen oa voor in vlees, eieren en zuivel. In magere Franse kwark en skyr zitten doorgaans de meeste eiwitten en is nog voordelig ook. Voor vegetariers wordt circa 1,2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag geadviseerd.
  • Mocht het u onverhoopt niet lukken om voldoende eiwit per dag, via uw voeding, binnen te krijgen dan kunt u overwegen om elke dag een of meerdere eiwitshake(s) te nemen. Een goed en betrouwbaar merk voor eiwitshakes is het bedrijf "Body en Fitshop". De door hun geleverde"whey perfection" eiwit poeder komt in veel testen als beste eiwitshake uit de bus. Niet alleen kwa kwaliteit alsmede ook kwa prijsstelling.
  • Voor mensen die lactose intolerant zijn kan eiwit poeder gemaakt van eieren een uitkomst zijn. Bent u vegetarier dan is er ook plantaardig eiwit te koop. Wel is het dan verstandig dit dan samen te nemen met zogenaamd BCAA. Dit is om de opneembaarheid te bevorderen van de plantaardige eiwitten.
  • Drink voldoende vocht (water/thee) per dag. Minimaal 2 liter/dag en bij veel inspaning of warm weer meer. Te weinig vocht in het lichaam heeft een negatief effect op de genezing van de tennisarm. 
  • Als de betrokken spieren en pezen gespannen blijven, ondanks veel rekken en het naleven van bovenstaande tips, kan bepaald medicijn gebruik zijn daar de oorzaak van zijn. Leest u dan, als u medicijnen gebruikt, de bijsluiter eens goed door. Staat er in de bijsluiter dat het gebruikte medicijn bijvoorbeeld spierzwakte en/of gespannen spieren kan opleveren dan is het raadzaam eens met uw (huis)arts te overleggen of u het bewuste medicijn nog moet blijven slikken (in die hoeveelheid) danwel of er een vervangend medicijn voor handen is zonder bijwerking op de spieren.
  • Om herhaling van uw Tennisarm - Tenniselleboog in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen kan het raadzaam om uw onderarmen een aantal keren per jaar (preventief) te laten behandelen. Of dit nodig is, is afhankelijk van een aantal factoren zoals: Hoe vaak sport u, heeft u een zware lichamelijke baan, bent u gevoelig voor blessures, de leeftijd enz enz. Overleg dit met de therapeut.

 

Meer algemene tips om uw klachten te helpen verlichten staan beschreven op de pagina: Algemene tips na de behandeling.

Op de pagina Tennisarm behandeling kunt u vinden hoe wij uw Tennisarm klachten snel en doeltreffend aanpakken.

Ook kunt u gelijk een afspraak maken om uw Tennisarm te laten behandelen.

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl
Ronald Heistek Manueel therapeut