• Ook afspraak 's avonds en in het weekend mogelijk
  • Unieke behandelwijzen

Verzuimpreventie

Wat kunnen wij als Manuele praktijk voor uw bedrijf betekenen op het gebied van Verzuimpreventie en wat houdt onze werkmethode in?

Een zieke werknemer kost de werkgever heel veel geld. Het loon zal (de eerste 2 jaar) moeten worden doorbetaald, wellicht moet u ander personeel inhuren, maakt u kosten voor het schrijven van re-integratie plannen enz enz. De totale kosten liggen in Nederland ergens tussen de 300 en 500 euro per dag per zieke werknemer. Een gigantisch bedrag dat voor veel bedrijven moeilijk is op te brengen. Daarom is het beter ziekte bij de werknemer te voorkomen dan te genezen.

In onze manuele praktijk hebben we dagelijks te maken met werknemers die ziek thuis zijn komen te zitten met bv een Tennisarm of Hielspoor. Maar ook nek, schouder en rugklachten komen regelmatig voorbij. Vrijwel altijd blijkt, tijdens het gesprek wat we hebben met de patiënt, dat de klachten al langere tijd sluimerend aanwezig waren. Echter die signalen blijken helaas vaak te worden genegeerd met alle gevolgen van uitval, in een later stadium, van dien.

Wanneer die werknemers dan eerder aan de bel hadden getrokken, had de kans groot geweest, dat ze niet ziek thuis waren komen te zitten wat uw bedrijf veel geld zou hebben gescheeld.

Het viel ons op dat bepaalde beroepsgroepen over vertegenwoordigd zijn in onze praktijk. Te denken valt aan kappers, schoonheidsspecialisten, tandartsen(assistentes), pedicuren (rsi, nek en schouderklachten) maar ook kantoorpersoneel en vrachtwagen chauffeurs (rug en nek klachten). Hierdoor hebben we als praktijk in de loop der jaren een goed beeld gekregen welke blessures en lichamelijke ongemakken veel voorkomen in bovenstaande beroepsgroepen.

Waarin verschillen wij van andere bedrijven die Verzuimpreventie aanbieden?

Daar wij enorm veel ervaring hebben met de behandeling van RSI (waar een Tennisarm ook onder valt) en rug, nek en schouderklachten kunnen wij al in een vroeg stadium de symptomen herkennen van lichamelijk ongemakken die zich mogelijkerwijs aan het ontwikkelen zijn. Omdat wij die symptomen al vroeg herkennen kunnen we die ook direct aanpakken waarop de kans op uitval op bv RSI in de toekomst geminimaliseerd wordt.

Omdat we veel kennis hebben van bepaalde beroepsgroepen (kappers, tandartsen enz enz.) weten we zeer goed naar welke spieren en pezen ed we moeten kijken omdat die kwetsbaar zijn door de vaak repeterende bewegingen die een specifiek vak met zich meebrengt.

De behandeling zullen we, nav het werk wat de werknemer doet, aanpassen. Zo zal er bv bij een kapster meer aandacht zijn voor de spieren in de hand, arm nek en schouders en bij een vrachtwagen chauffeur voor de (onder)rug.

Ook verschilt onze werkwijze enorm tov de welbekende stoelmassages. In dat laatste geval wordt vaak alleen de nek en bovenrug los gemaakt. Bij ons liggen de mensen op de behandeltafel en behandelen we, indien voor dat beroep noodzakelijk, ook de handen, armen, onderrug en maken we meestal ook het schouderblad goed los.

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf om uw medewerkers regelmatig door ons te laten behandelen?

Allereerst komt het de gezondheid van uw werknemers ten goede en kunnen mogelijke lichamelijke (spier en pees problemen, RSI) de kop in worden gedrukt tijdens de behandelingen. De kans dat uw werknemer derhalve op grond van RSI en spier en peesproblemen uitvalt zal aanzienlijk verminderen.

Daarnaast is het in deze tijd heel belangrijk om, bij een onverhoopte ziekmelding van een personeelslid, te kunnen aangeven aan de arbodienst dat u er alles aan gedaan heeft om uw werknemer te beschermen tegen een (beroeps)ziekte. Een regelmatige behandeling in onze praktijk zal derhalve in uw voordeel werken daar u als werkgever er op die manier alles aan gedaan heeft om verzuim van uw personeel te voorkomen. Indien u onze behandelingen ook opneemt in uw arboplan dan versterkt dat uw positie nog meer.

De gemaakte kosten kunt u opvoeren als bedrijfskosten en derhalve zijn ze aftrekbaar van de belasting wat financieel gunstig is. Daarnaast staan de kosten van de behandelingen van 1 enkele werknemer in geen enkele verhouding ten opzichte van de kosten die u kwijt bent tijdens ziekte van een werknemer. Globaal kan gezegd worden dat u uw werknemer 6 x per jaar kan laten behandelen voor het bedrag dat een halve ziektedag u zal kosten!! Een voordeligere ziektekosten “verzekering” is ons inziens niet te vinden.

Omdat onze praktijk ook open is buiten kantooruren (in de avond en op zaterdag) kunt u uw personeel ook dan door ons laten behandelen waardoor het uw bedrijf geen "werkbare" uren kost.

Hoe vaak zal ik mijn werknemers laten behandelen?

Als we kijken naar de bedrijven die hun werknemers door ons laten behandelen ligt het gemiddeld aantal behandelingen per werknemer tussen de 6 en 12 per jaar. Dat is doorgaans voldoende om werknemers lichamelijk fit te houden en zoveel als mogelijk te voorkomen dat ze arbeidsgerelateerde lichamelijke klachten oplopen.

Mochten er bij de start van het verzuimpreventie traject al lichamelijke klachten aanwezig zijn dan is het (in overleg) mogelijkerwijs verstandig, in eerste instantie, een hogere behandel frequentie aan te houden. Dit tot de klachten verholpen zijn waarna de werknemer dan weer 6-12 keer per jaar langs kan komen voor “onderhoud”.

Daar geen mens en geen bedrijf hetzelfde is leveren we altijd maatwerk wanneer u besluit samen met ons uw werknemers te laten behandelen. In samenspraak met u, als eigenaar van uw bedrijf, zoeken we naar de beste behandelmethode, optimale frequentie enz enz.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Voor de tarieven die we hanteren verwijzen u door naar onze pagina Tarieven.

 

Afspraak maken
Contact opnemen
06-37009839

Heistek manuele- en hersteltherapie
Mussel a Kanaal Oostzijde 9
9584 TD Mussel (Groningen)
info@heistek-mht.nl